top of page

tor. 13. feb.

|

Deichman Tøyen

18:00 Bokbad

To bokbad rygg mot rygg. Radiorabulistene fra RadiOrakel bader forfatterne av to bøker fra Manifest forlag som setter bolig og boligpolitikk under lupen på hver sin måte. Det første badet er med Bygården Mirjam Sorge Folkvord (forfatter) og Brian Cliff Olguin (fotograf). Deretter med Ketil Gyberg,

Registreringen er lukket
Se andre eventer
18:00 Bokbad
18:00 Bokbad

Sted og tid

13. feb. 2020, 18:00 – 20:00

Deichman Tøyen, Hagegata 28, 0653 Oslo, Norge

Om arrangementet

To bokbad rygg mot rygg. Radiorabulistene fra RadiOrakel bader forfatterne av to bøker fra Manifest forlag som setter bolig og boligpolitikk under lupen på hver sin måte.

Det første badet er med Bygården Mirjam Sorge Folkvord (forfatter) og Brian Cliff Olguin (fotograf). Deretter med Ketil Gyberg, forfatter av Boligdrømmen.

Bygården

Kåre har bodd i den samme leiligheten i 78 år. Han lengter tilbake til tiden da kong Haakon regjerte.

Warsame er bare 11 år, men har allerede god oversikt over strømpriser og hva slags mat som er på tilbud hvor.

Magne drømmer om å gi kjæresten et «ordentlig hjem». Men hva er egentlig det?

Bygården tar Mirjam Sorge Folkvord og Brian Cliff Olguin oss med inn bak gardinene i en bygård på Torshov i Oslo. I møte med menneskene som bor der, forteller de historien om norsk  boligpolitikk og en bygård som i nesten hundre år har vært i kommunens  eie, men som nå står overfor et tidsskille. 

Det  er en historie om fortid og nåtid, om marked og velferdsstat, om de som  er innenfor og de som faller utenfor. Det er også en historie om  hvordan boligpolitikken påvirker oss alle, og hva vi gjør for å sikre de  mest sårbare blant oss et godt sted å bo. 

Boligdrømmen

Den voldsomme boligprisveksten de siste årene har gjort det vanskeligere å få seg et sted å bo.

Norsk boligpolitikk er blant de mest markedsorienterte i Europa, og det er ingen gode alternativer til å kjøpe egen bolig til høy markedspris. Det øker forskjellene mellom dem som er innenfor og dem som blir stående utenfor boligmarkedet.

I andre europeiske land finnes det alternativer til et frisluppet marked. Forfatteren tar oss med til København, London, Wien og Zürich, som alle tilbyr ikke-kommersielle boliger til sine innbyggere.

Kan vi lære av andres erfaringer for å gjøre boligdrømmen oppnåelig for alle?

Samarbeidspartner: Manifest forlag

Del denne eventen

bottom of page