top of page

fre. 14. feb.

|

Deichman Tøyen

16:00 The Pruitt-Igoe Myth - Filmvisning med Kritisk bynettverk

Det begynte som et boligvidunder. To tiår senere endte det i en kontrollert implosjon. Men hva skjedde med dem som ble fanget imellom? Filmen er en fortelling om en myte om at sosial boligpolitikk ikke virker. Men hva skaper myten?

Registreringen er lukket
Se andre eventer
16:00  The Pruitt-Igoe Myth - Filmvisning med Kritisk bynettverk
16:00  The Pruitt-Igoe Myth - Filmvisning med Kritisk bynettverk

Sted og tid

14. feb. 2020, 16:00 – 18:00

Deichman Tøyen, Hagegata 28, 0653 Oslo, Norge

Om arrangementet

Kort innledning fra Kritisk bynettverk før visning av dokumentarfilmen The Pruitt-Igoe Myth:

Det begynte som et boligvidunder. To tiår senere endte det i en kontrollert implosjon. Men hva skjedde med dem som ble fanget imellom?

Det verdensberømte bildet av implosjonen har bidratt til å forevige en myte om fiasko, en fiasko som har blitt brukt til å kritisere modernistisk arkitektur, angripe offentlige hjelpeprogrammer og stigmatisere beboere i offentlige boliger. Fullført i 1954, ble de 33 11-etasjers bygningene i Pruitt-Igoe fremsatt som løsningen på trangboddheten og forfallet som kjennetegnet indre by i St. Louis, Missouri. 20 år senere ble bygningene jevnet med jorden, erklært uegnet for beboelse.  

Det som skjedde i Pruitt-Igoe har drevet en mytologi gjentatt i diskusjoner om mange urbane høyhusprosjekter. Vold, kriminalitet og narkotika, slik historien går, tynget boligprosjektet nesten fra begynnelsen da det ble en «dumpingplass» for byens fattigste innbyggere. Den raske, unyanserte overgangen fra håp til desillusjon er standardstrukturen i fortellingen om Pruitt-Igoe. Men det er en annen Pruitt-Igoe-historie, en annen tilnærming. Det er en historie om en by og dens innbyggere.

Del denne eventen

bottom of page