top of page

tor. 13. feb.

|

Skatten Oslo

16:00 Beboerdrevet boligutvikling i Barcelona og Oslo

Beboerdrevet boligutvikling er et fortsatt relativt ukjent fenomen i Norge. Samtidig ser vi en økende interesse for dette både internasjonalt og i Norge. Og det er i dag flere prosjektforslag for beboerutviklede boliger også her hjemme, selv om det er få av prosjektene som faktisk er realisert.

Registreringen er lukket
Se andre eventer
16:00 Beboerdrevet boligutvikling i Barcelona og Oslo
16:00 Beboerdrevet boligutvikling i Barcelona og Oslo

Sted og tid

13. feb. 2020, 16:00 – 17:45

Skatten Oslo, Hagegata 22-24, 0653 Oslo, Norge

Om arrangementet

Boligutvikling i byene i Norge skjer stort sett ved at utbyggere selger planlagte leiligheter på prospekt. Når et tilstrekkelig antall leiligheter er solgt begynner utbygger å bygge og de som har kjøpt venter gjerne 2 - 3 år for å overta den nøkkelklare boligen.

En annen måte å utvikle boliger på er at det er de framtidige beboerne selv om planlegger og prosjekterer leilighetene. Beboerdrevet boligutvikling er et fortsatt relativt ukjent fenomen i Norge. Samtidig ser vi en økende interesse for dette både internasjonalt og i Norge. Og det er i dag flere prosjektforslag for beboerutviklede boliger også her hjemme, selv om det er få av prosjektene som faktisk er realisert.

Program: 

Velkommen ved Arild Eriksen (Fragment arkitekter). Eriksen har vært en sentral pådriver for å løfte fram beboerdrevet boligutvikling som konsept i Norge, og har bidratt til flere av de initiativene og prosjektforslagene som har kommet de siste årene.

Clara Triviño (Sostre Civic, Barcelona). Sostre Civic er et kooperativ i Barcelona som har 6 ferdigstilte flerboligbygg med flere under planlegging og prosjektering. Clara forteller om hvordan de jobber med å involvere framtidige beboere.

Gine Backer-Røed og Nora Hassel Mørch (Dark Arkitekter) jobber med prosjektet Beboerstyrt Boligutvikling. Prosjektet er ment å resultere i et boligbygg der beboerne har tatt del i utformingen i tett samarbeid med arkitektene.

Hauskvartalet. Kulturhuset Hausmania prosjekterte beboerstyrte boliger i Hauskvartalet sammen med Eriksen Skajaa Arkitekter i 2015. I dag prosjekterer Asplan Viak Habitat Haus for Urbanium / Bonava. Kan det fortsatt bli beboerstyrte boliger i Hauskvartalet.

Del denne eventen

bottom of page