top of page

Tøyen

Boligfestival

2020

10. – 16. februar

FOLK TRENG HUS

Om Tøyen boligfestival

TBF

2020

#

Velkommen til Tøyen boligfestival 2020. Den første boligfestivalen av sitt slag i Norge. Tøyen boligfestival (TBF) springer ut av Tøyen boligkonferanse og er inspirert av International social housing festival.

Tøyen boligkonferanse har vært arrangert tre år på Tøyen. Konferansen har sett på konkrete boligutfordringer på Tøyen. På mange måter har Tøyen og Bydel Gamle Oslo de samme utfordringene på boligmarkedet som resten av byen og andre storbyer, bare mer konsentrert. Både utfordringene, og tilnærmingene til løsninger, som har vært diskutert på Tøyen boligkonferanse, har sånn sett hatt byomfattende og nasjonal relevans. 

 

Når boligkonferansen nå blir til en boligfestival åpner det opp for et større tilfang av ulike presentasjoner, samtaler og diskusjoner enn hva man får plass til på en enkelt konferanse. De overordnede problemstillingene er fortsatt de samme med fokus på sosial bærekraft, nabolags- og beboerstyrt boligutvikling og nye boligløsninger som skaper gode, blandede bomiljø og gir flere en rettferdig tilgang på gode boliger.

 

Tøyen boligfestival retter seg mot politikere, offentlig sektor, fagmiljø og nærmiljø og alle som er interessert i bolig, boligpolitikk og nye boligløsninger. Det er derfor en blanding av dag, ettermiddag og kveldsarrangementer som spenner fra heldagskonferanse og faglig tunge seminarer til lettere kveldsarrangementer med debatter, inspirasjonsforedrag, bokbad, film. Og selvsagt en nabolagsfest som avslutning. 

Festivalen arrangeres av Nedenfra Ideelt AS i samarbeid med Tøyen boligbyggelag. I tillegg er det flere samarbeidspartnere som er med og arrangerer enkeltmøter.

 
Vi håper festivalen gir inspirasjon, faglig påfyll, anledning til å bygge nettverk og hyggelige sosiale møter på Tøyen.

Vi takker alle som stiller opp og bidrar til at festivalen lar seg gjennomføre, våre samarbeidspartnere og selvsagt Husbanken og Oslo Kommune som finansierer festivalen.

 

#TBF2020

 

 

 

Om festivalen

Tøyen boligkonferanse

09:00 Tøyen Boligkonferanse
09:00 Tøyen Boligkonferanse
12. feb. 2020, 09:00
Aktivitetshuset K1
Tøyen boligkonferanse har gjennom tre år tatt utgangspunkt i boligutfordringer lokalt på Tøyen og belyst disse gjennom internasjonale eksempler på alternative og innovative boligløsninger. Fokuset er på et beboer- og nabolagsperspektiv på bolig- og byutvikling basert på samskaping og medvirkning.
Agenda
Workshops

Program

Flere arrangementer legges til fortløpende

Foredragsholdere

arber günther-1.jpg
20180119_091411_Kop.jpg
eduard_romans.jpg
aj head & shoulders.jpg
0.jpg
sigsto.jpg
groha.jpg
sunniva holmås eidsvoll er leder for osl
dsc_0039.jpg
mhl_full.jpg
keka_full.jpg
1592px-teodor_bruu_2019.jpg

Teodor Bruu

oddeinardørum.jpg
høyoppløslig nærbilde berit irene nordah
mette.jpg

Berit Irene Nordahl

clara_2.jpg
Aslaug Holm, regissør, dokumentar, film
Hanna Asefaw
Foto_gine-backer-røed.jpeg
Foto_nora.jpeg
DSC04598.jpg
Pascale Athey
Isabel Grape
Sarah Prosser
Hanna E. Marcussen_Foto Ellen Johanne Ja
Rasmus Reinvang_Foto Ellen Johanne Jarli
Arild_Eriksen_Foto_Arne Langleite.jpg
Jon Guttu
Foredragsholdere
Oslo-logo-sort-RGB.png
Unknown-5.png

Støttespillere og samarbeidspartnere

LogoTekstlab.png
logo deichman.png
barnas boligbygere.png
skattenoslogul.png
k1.png
Tøyen boligbyggelag logo
kritisk bynettverk, med kant.jpg
manifest_logo.png
bottom of page